Delen met een vriend(in):

8 tips om zorgeloos je huis achter te laten tijdens je vakantie

Ga jij weldra met vakantie? Super! Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie!
Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kan genieten, geven wij je alvast een aantal tips om je huis veilig achter te laten.

Tips om je huis veilig achter te laten tijdens je vakantie

Tip 1: brievenbus

Kijk of iemand in de buurt regelmatig je brievenbus kan leegmaken tijdens je vakantie.

Tip 2: ramen en deuren

Het lijkt heel logisch, maar het wordt geregeld vergeten. We delen de tip dan ook graag: zorg ervoor dat al je ramen gesloten zijn, ook die van de kelder en de zolder.

Tip 3: rolluiken

Heb je een woning met rolluiken? Laat deze dan zeker niet voor een langere periode naar beneden. Op die manier maak je immers heel duidelijk dat je afwezig bent en dat wil je natuurlijk absoluut vermijden.

Tip 4: verlichting

Overweeg om met schakelklokken toch de verlichting aan en uit te laten gaan. Hiermee lijkt het alsof het huis wel degelijk bewoond is.

Tip 5: elektriciteit

Best zorg je dat zoveel mogelijk toestellen van het elektriciteitsnet losgekoppeld zijn. Als het even lukt, kan je ook de hoofdschakelaar uitschakelen. Denk er dan wel aan dat je diepvries en koelkast best ontdooid zijn, want anders zal dat tijdens je vakantie gebeuren.

Tip 6: auto

Heb je een goed contact met je buren? Laat hen dan misschien even weten wanneer je met vakantie vertrekt en wanneer je terugkomt. Op die manier kunnen zij gebruik maken van jouw oprit en wek je de indruk dat er toch iemand thuis is.

Tip 7: briefjes

Heb je toevallig een pakje besteld dat nog niet geleverd is? Laat dan zeker geen briefje achter waarin je vraagt om het pakket tijdens jouw afwezigheid bij de buren achter te laten.

Tip 8: sociale media

Last but not least … plaats misschien toch maar geen berichten op sociale media dat je met het hele gezin van een vakantie geniet.

Besluit

Met deze tips hopen we je in ieder geval op weg geholpen te hebben om met een gerust gevoel op vakantie te gaan.
Heb jij zelf nog leuke tips voor anderen? Laat ze ons dan gerust weten. Wij delen ze graag en wie weet, misschien blijkt het de belangrijkste tip voor een zorgeloze vakantie voor een ander.
Wij wensen je in ieder geval een fantastische vakantie, of je nu weggaat of lekker gezellig thuis blijft ;-)

De informatie op deze pagina is van algemene aard. Het is geen sluitend professioneel juridisch advies voor jouw specifieke situatie. Indien je op zoek bent naar advies voor jouw specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden, raden wij je aan ons dan wel een advocaat of notaris te contacteren.

Claudia Aendekerk
Erkend vastgoedmakelaar & Bestuurder
“Of ik spijt heb dat ik mijn toga aan de haak heb gehangen? Helemaal niet. Je kan hem trouwens nog altijd vinden in ons kantoor (lacht). Mijn juridische achtergrond is een absolute troef in mijn job als makelaar. In combinatie met mijn passie voor immo én een groot inlevingsvermogen kan ik, samen met mijn vader, een wezenlijk verschil maken voor onze klanten.”

Over vastgoed