Delen met een vriend(in):

Richtlijnen voor het bezichtigen van een woning

Vanaf 11/5/2020 kan je opnieuw een woning of appartement bezichtigingen. Zoals we je al lieten weten, zal je plaatsbezoek net iets anders verlopen. Voor ieders veiligheid zullen wij alle voorwaarden inzake social distancing en de nodige hygiënemaatregelen respecteren. Hoe de bezichtiging zal verlopen en wat je van ons kan verwachten, lees je hier.

Richtlijnen voor een veilige bezichtiging

Om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te garanderen, vragen we je een aantal richtlijnen te volgen. In 40 seconden zie je hier wat je moet weten.

Onder de animatie kan je de richtlijnen ook nog eens even rustig lezen.

Richtlijnen

Vooraf

 • Om de veiligheid en gezondheid van eenieder te respecteren willen we het aantal bezoekers in een woning beperken tot het absolute minimum. Jou vragen we dan ook om met maximum 2 personen de woning te bezichtigen. Lukt dit niet en zal je met meerdere personen komen? Geef ons dan vooraf een seintje.
 • Heb je een afspraak en ben je plots toch ziek (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoesten, koorts, e.d.). Informeer ons dan zodat we je afspraak verplaatsen. Doe ook hetzelfde indien iemand uit jouw omgeving dergelijke klachten heeft.
 • Breng je mondmasker mee en draag dit.
 • Volg steeds onze aanwijzingen. Indien je dit niet doet, kunnen we genoodzaakt zijn de bezichtiging stop te zetten.

Je aankomst

 • Afspraken in een welbepaalde eigendom worden zoveel mogelijk gebundeld om ook de veiligheid en gezondheid van de bewoners van het pand zo goed mogelijk te garanderen. Dit betekent evenwel dat voor of na jou mogelijk ook nog bezoekers de woning zullen mogen bezichtigen. Om ervoor te zorgen dat je niet onnodig met hen in contact komt, vragen wij je dan ook om tijdig aanwezig te zijn en ter tplaatse in je wagen te wachten totdat wij je een seintje geven dat je veilig kan uitstappen.
 • Nadat we je een seintje gegeven hebben, mag je je wagen verlaten. Wij wachten je aan de deur op. Daar begroeten we elkaar met inachtname van de 1,5 meter afstand; een hand schudden zullen we niet doen.
 • Wij zorgen ervoor dat er handspray aanwezig is zodat je je handen voor de bezichtiging goed kan reinigen. Vervolgens starten we met veel plezier met de bezichtiging.

Bezichtiging in het pand

 • Houd ook tijdens de bezichtiging voldoende afstand, respecteer maximaal social distancing en zorg dat we elkaar niet onnodig kruisen.
 • De eigenaar werd gevraagd alle deuren in de woning geopend te laten teneinde contact met voorwerpen te beperken. Laat de deuren dan ook zeker open.
 • Alhoewel je je handen ontsmet hebt bij het betreden van het pand, vragen we je toch om niets aan te raken. Vraag ons, indien je iets geopend wil zien, om het nodige te doen. Mocht je onvoorzien toch zelf iets aanraken, geef ons dan een seintje. Op die manier kan iemand van ons, dan wel de bewoner stappen ondernemen om de oppervlaktes terug te reinigen.

Bij vertrek

 • Is de bezichtiging beëindigd? Dan zullen we je bij het verlaten van de woning opnieuw handspray aanbieden. Maak hier zeker gebruik van.
 • Het is onze gewoonte om je bij het einde van de bezichtiging een brochure te bezorgen met de informatie over de woning die je bezocht hebt. Uitzonderlijk ontvang je geen brochure van ons.

Brochure via digitale weg

 • Uiteraard is het voor ons geen optie je geen brochure te bezorgen. Wij sturen je vanzelfsprekend via digitale weg alsnog de brochure op zodat jij thuis rustig nog eens alle puntjes van het door jou bezochte pand kan bekijken. Kunnen we het je niet via digitale weg bezorgen? Geef ons dan vooraf een seintje zodat we het je alsnog ter plaatse op een veilige manier kunnen bezorgen.

Tot snel!

Op zoek gaan naar een woning is iets wat je niet alle dagen doet. Misschien is het voor jou zelfs de allereerste keer dat je een woning zal bezichtigen. De voormelde maatregelen maken het voor iedereen een beetje spannend, zelfs voor ons :-). We moeten met z'n allen namelijk plots aan heel wat dingen denken. Een iets is zeker: met het nodige respect en onze goed wil, lukt het ons allemaal wel.

Wij kijken er alvast naar uit je te ontmoeten. Tot snel!

Claudia Aendekerk
Erkend vastgoedmakelaar & Bestuurder
“Of ik spijt heb dat ik mijn toga aan de haak heb gehangen? Helemaal niet. Je kan hem trouwens nog altijd vinden in ons kantoor (lacht). Mijn juridische achtergrond is een absolute troef in mijn job als makelaar. In combinatie met mijn passie voor immo én een groot inlevingsvermogen kan ik, samen met mijn vader, een wezenlijk verschil maken voor onze klanten.”

Vastgoed kopen