Delen met een vriend(in):

Coronamaatregelen - Aendekerk Immo weldra terug open!

Niemand kon er aan ontsnappen. De afgelopen weken was alles anders dan anders. Voor jullie maar ook voor ons voltallig team waren we genoodzaakt om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen.

Deze maatregelen blijven ook nog even van kracht maar een wijziging komt er aan! Een en ander zal in fases gebeuren. We zetten de verschillende fases even op een rij.

Fase 0 - Tot 4/5/2020 blijven de gekende maatregelen onverkort van toepassing

De volgende maatregelen blijven van toepassing

• Ons kantoor is gesloten.
  • Wij blijven tijdens de kantooruren telefonisch, per mail en via whatsapp, sms of de chatbox bereikbaar.
  • Afspraken gebeuren niet persoonlijk, maar kunnen op elk moment via digitale weg (denk aan een videomeeting) georganiseerd worden.
  • Er vinden geen fysieke bezichtigingen of fysieke waardebepalingen plaats; virtueel kan dit uiteraard wel.
  • Waardebepalingen vinden plaats op voorwaarde dat elke vorm van contact uitgesloten is. Deze worden uiteraard, zoals jullie van ons gewoon zijn, gevolgd door een gesprek. Een dergelijk gesprek is in deze tijden uitzonderlijk digitaal met een videomeeting of op een latere datum, van zodra het kan, fysiek.
  • Heb je ons een verkoop- of verhuuropdracht toegekend voor een woning die leeg staat? Dan gaan wij alvast aan de slag met het nemen van de foto’s, e.d. zodat we een optimale presentatie van je pand voorbereiden.
  • Een immomatchbezoek, een waardebepaling of een afspraak aanvragen kan steeds! Wij bekijken in functie van jouw situatie hoe we een en ander inplannen.

Fase 1 - Vanaf 4/5/2020 zijn bezichtigingen in kantoorpanden en bedrijfspanden mogelijk

Vanaf 4/5/2020 blijven de meeste maatregelen van fase 0 onverkort van toepassing. Enkel voor onder meer kantoorpanden en bedrijfspanden zal een fysieke bezichtiging wel kunnen.

Samengevat gelden de volgende maatregelen:

• Ons kantoor is gesloten.
  • Fysieke bezichtigingen en waardebepalingen zijn mogelijk in kantoorpanden en bedrijfspanden.
  • Voor de overige panden, denk aan een appartement of gezinswoning, zal er nog geen fysieke bezichtigingen of fysieke waardebepalingen georganiseerd worden; virtueel kan dit uiteraard wel.
  • Een immomatchbezoek, een waardebepaling of een afspraak aanvragen kan steeds! Wij bekijken in functie van jouw situatie of we je meteen kunnen verder helpen of nog even geduld moeten uitoefenen.

Fase 2 - Volledige heropstart vanaf 11/5/2020

Vanaf 11/5/2020 zullen wij onze taken helemaal hervatten zoals je van ons gewoon bent. Alhoewel… misschien toch net een beetje anders. Voor ieders veiligheid zullen wij alle voorwaarden inzake social distancing en de nodige hygiënemaatregelen respecteren. Voor het overige kan je weer helemaal op ons rekenen!

Concreet betekent dit dat vanaf 11/5/2020:

• Ons kantoor is geopend. Je kan met ons bellen, mailen, chatten maar nu dus ook langskomen.
  • Fysieke plaatsbezoeken zijn mogelijk.
  • Waardebepalingen in jouw aanwezigheid worden uitgevoerd.

Is deze aankondiging definitief?

De voormelde regeling is het gevolg van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 24/04/2020. Of ze definitief is, kan uiteraard niet gezegd worden. Indien blijkt dat het omwille van ieders welzijn aangewezen is om de voormelde regeling alsnog aan te passen, zal dit ongetwijfeld gebeuren.

Wij zullen onze activiteiten voor de komende weken wel in functie van deze regeling organiseren, weliswaar onder voorbehoud van een eventuele wijziging indien dit nodig blijkt te zijn.

Hoe wordt een en ander concreet georganiseerd?

Op elk moment zal het nodige gedaan worden voor het respecteren van de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde maatregelen. Over het concrete verloop van een bezichtiging, waardebepaling, en/of ander bezoek informeren we je nog in detail. Nu reeds kunnen wij je het volgende verduidelijken:

Inplannen van afspraken

Heb je de afgelopen weken contact met ons gehad en een bezichtiging, waardebepaling of een adviesgesprek aangevraagd? In dat geval zullen wij je vanaf 27/4/2020 contacteren. Samen met jou zullen we in functie van jouw situatie alvast een afspraak inplannen, uiteraard rekening houdende met de voormelde regeling en onder voorbehoud van een eventuele noodzakelijke wijziging.

Waardebepalingen

Voor de waardebepalingen maken we een onderscheid:

• Een waardebepaling zonder enige vorm van contact met jou (of iemand anders) wordt ingepland vanaf 27/4/2020. De bespreking zal dan onmiddellijk via digitale weg gebeuren of alsnog persoonlijk vanaf 11/5/2020.
  • Een waarbepaling waarbij je aanwezig bent en/of gecombineerd met een persoonlijk gesprek plannen we in vanaf 11/5/2020.

Bezichtigingen

Fysieke bezichtigingen plannen we in vanaf 11/5/2020, tenzij je een bedrijfs- of kantoorpand wenst te bezichtigen.

Besprekingen op ons kantoor

Vanaf 11/05/2020 ontvangen we je graag op ons kantoor. Jouw veiligheid en die van ons team is en blijft voor ons prioritair. Bij voorkeur maken we dan ook een afspraak zodat wij je op het voorziene moment kunnen ontvangen. Kom je toch graag zonder voorafgaande verwittiging, dan vragen we je mogelijks wel even te wachten aangezien we er ook op ons kantoor alles aan doen om ieders veiligheid te garanderen.

Verdere informatie volgt zeker nog. Wij zien of horen je graag binnenkort en tot dan: blijf goed voor jezelf en elkaar zorgen!

Claudia Aendekerk
Zaakvoerder
“Of ik spijt heb dat ik mijn toga aan de haak heb gehangen? Helemaal niet. Je kan hem trouwens nog altijd vinden in ons kantoor (lacht). Mijn juridische achtergrond is een absolute troef in mijn job als makelaar. In combinatie met mijn passie voor immo én een groot inlevingsvermogen kan ik, samen met mijn vader, een wezenlijk verschil maken voor onze klanten.”

Over Aendekerk Immo