Delen met een vriend(in):

Coronatrend: 1 op 3 Vlamingen geeft huis grondige make-over

Thuiszitten was zeker een van de voornaamste dingen die we deden tijdens het afgelopen jaar.
Maar wat voor invloed heeft de lockdown gehad op de verbouwingen van onze huizen?
Dat lees je hier!

De gevolgen van thuiszitten

We gaan veel minder vaak naar kantoor en ook op vlak van cultuur, restaurantbezoeken en vakanties hebben we flink moeten inleveren.

Het gevolg is dat we veel tijd in eigen huis doorbrengen.

Veel Vlamingen redeneren: als we dan toch moeten binnenblijven dan maken we van de gelegenheid gebruik om onze woning op te frissen.

Gezien er meer gespaard werd dan in 2019 werd het gespaarde geld vaak gespendeerd aan een make-over.

Vooral de plaatsen waar we echt kunnen ontspannen krijgen een upgrade: een nieuw bad, een regendouche, een kookeiland of nieuwe zetels.

Hoe zit het dan met dit jaar?

Ook in 2021 blijven de Vlamingen verbouwen : één op tien heeft concrete plannen en in één op drie gevallen is corona daarbij een drijfveer.

Een apart thuiskantoor zat eveneens in de lift. Omdat we veel meer in ons kot moesten blijven zorgde dat bij gezinnen met kinderen in bijna de helft van de gevallen voor frustraties.

Veel thuiswerkers hebben dan ook een aparte plek ingericht waar ze in alle rust kunnen werken.

Dit kan een afgesloten werkruimte zijn of een kamer die ook een andere functie heeft zoals de living of de slaapkamer.

Opvallend is dat bijna de helft van de thuiswerkers er alles aan zal doen om ook na corona nog op regelmatige basis thuis te kunnen werken.

En wat doe jij?

Behoor jij tot die 1 op 3 Vlamingen die besloot te investeren in een make-over van je woning?

Of twijfel je over het investeren in je eigen huis of een ander huis?

Indien je wil, helpen wij je graag met het bepalen van je wensen. We geven je graag advies over de verkoopwaarde van je huis.

Plan meteen je adviesgesprek

Twijfel je over een aantal aanpassingen in je eigen woning of de aankoop van een nieuw pand? Samen bepalen we of een verbouwing de moeite loont of dat het opportuun is je huidig pand in te ruilen voor een nieuwe droomwoning. Laten we samen koffie drinken en jouw noden even in kaart brengen! Vul het formulier in. Wij contacteren je snel.
Claudia Aendekerk
Erkend vastgoedmakelaar & Bestuurder
“Of ik spijt heb dat ik mijn toga aan de haak heb gehangen? Helemaal niet. Je kan hem trouwens nog altijd vinden in ons kantoor (lacht). Mijn juridische achtergrond is een absolute troef in mijn job als makelaar. In combinatie met mijn passie voor immo én een groot inlevingsvermogen kan ik, samen met mijn vader, een wezenlijk verschil maken voor onze klanten.”

Over vastgoed