Delen met een vriend(in):

Stel jezelf de volgende vijf vragen en start goed voorbereid met de zoektocht naar jouw nieuwe woning

De zoektocht naar een nieuwe woning… Je weet niet goed hoe te beginnen? Een huis kopen doe je namelijk niet elke dag. Het enige dat zeker is, is dat je een impulsieve aankoop én de nodige frustratie wil vermijden. Beantwoordt dan even de volgende vragen. Op die manier kan jij alvast gerichter op zoek naar jouw droomwoning.


Vijf vragen

1. Wat is je budget?

Dagenlang speuren op internet en talloze woningen bekijken om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het geen haalbare kaart is om net die woning die je leuk vindt, te kopen… Dat wil je uiteraard niet! Bepaal dus zeker vooraf het beschikbare budget voor de aankoop van jouw woning.

2. Waar wil je graag wonen?

Denk op voorhand na waar je graag zou willen wonen. Misschien wil je graag in het centrum wonen, misschien ook wel helemaal niet. Overweeg - vooraleer je concreet op zoek gaat - welke regio het beste voor jou past in functie van je werk, je familie, enz.

3. Hoe groot is je gezin?

Om een passende woning te vinden, moet je natuurlijk ook rekening houden met je gezinssamenstelling. Zorg dat de ruimte die je nodig hebt, zeker in de nieuwe woning voorhanden is, of op z’n minst voorzien kan worden.
Denk hierbij niet alleen aan het aantal slaapkamers, maar ook aan de bijkomende ruimtes die je nodig hebt. Werk je bv. geregeld thuis en neem je daarvoor liefst geen plaats in de woonkamer of keuken? Voorzie dan ook een bijkomende kamer voor het inrichten van een bureau of kijk of een andere ruimte een dubbele functie kan krijgen.
Loop ook al even vooruit op de feiten. Voorzie je een gezinsuitbreiding in de nabije toekomst? Houdt hier dan ook al rekening mee tijdens je zoektocht naar een geschikte woning.

4. Welk type huis zoek je?

Hoe ziet jouw droompand er uit? Wil je graag een huis met tuin of kies je liever voor een appartement met terras? Wil je alles gelijkvloers of maakt een verdieping niet zoveel uit? Wat moet er zeker aanwezig zijn en wat is minder belangrijk?

5. Wat is de afwerkingsgraad van de woning die je zoekt?

Bij de zoektocht naar je woning is ook de afwerkingsgraad van het pand van belang. Zoek je een instapklare woning of spreekt een oudere, op te frissen of zelfs volledig te renoveren, woning je het meeste aan? Opteer je voor een renovatiepand? Bekijk dan zeker ook even welke werken je zelf kan uitvoeren en voor welke taken je beroep moet doen op een externe partner. Wees realistisch en denk ook al na over de budgetten die je nodig hebt voor de voorziene verbouwing.

En nu op zoek...

Heb je deze vragen allemaal beantwoord? Ga dan nu in functie van jouw wensen op zoek naar het geschikte pand.

Weet je niet zeker of jouw eisenpakket en budget samen gaan? Contacteer ons dan gerust. Wij kijken graag met jou of jouw ‘wishlist’ realistisch is in functie van jouw budget en gaan vervolgens ook graag samen met jou op zoek naar jouw droompand.

Aarzel ook zeker niet om jouw gegevens hieronder achter te laten. Indien wij jouw droompand denken gevonden te hebben, laten wij je dat namelijk heel graag weten.

De informatie op deze pagina is van algemene aard.
Het is geen sluitend professioneel juridisch advies voor jouw specifieke situatie.
Indien je op zoek bent naar advies voor jouw specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden, raden wij je aan ons dan wel een advocaat te contacteren.

Je zoekt?
Laat ons weten waarnaar je op zoek bent en wij helpen je zo snel mogelijk jouw ideale woning te vinden.
In dit artikel
Claudia Aendekerk
Zaakvoerder
“Of ik spijt heb dat ik mijn toga aan de haak heb gehangen? Helemaal niet. Je kan hem trouwens nog altijd vinden in ons kantoor (lacht). Mijn juridische achtergrond is een absolute troef in mijn job als makelaar. In combinatie met mijn passie voor immo én een groot inlevingsvermogen kan ik, samen met mijn vader, een wezenlijk verschil maken voor onze klanten.”

Vastgoed kopen