Delen met een vriend(in):

Studio te Leuven omgetoverd tot hedendaagse studentenwoonst

Het nieuwe schooljaar is alweer even bezig, maar vele studenten zijn nog even aan het aftellen naar de effectieve start van dit nieuwe academiejaar. Studeer jij ook of ben je toevallig de ouder van een student? In dat geval ben je misschien wel druk bezig met het (opnieuw) inrichten van je studentenkamer en kan je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting.

Wij nemen je dan ook graag even mee naar een studio van zo’n 30 m² in Leuven die wij een tijdje geleden verkocht hebben en die door de nieuwe eigenaars weer helemaal gerenoveerd en omgevormd werd tot een hedendaags studentenpaleis.

Voor: te renoveren toestand

Na zo’n 20 jaar eigenaar te zijn geweest van deze studio en deze oorspronkelijk gebruikt te hebben als studentenverblijf om het vervolgens te verhuren, besloot de verkoper dat het voor deze studio tijd was voor een nieuw verhaal.
En eerlijk is eerlijk: van de onmiddellijk na de aankoop door de verkoper uitgevoerde renovatie was er op het moment van de verkoop niet veel meer te zien. De studio zag er intussen verouderd uit en had echt wel nood aan vernieuwing.
Hier enkele foto’s:

Na: heerlijk genieten

Het doel van de verkoper is meer dan waar geworden. De studio werd gekocht door een koppel dat met veel enthousiasme aan de slag ging om er een hip studentenverblijf voor hun dochter van te maken. Het heeft hen heel wat ritjes naar Leuven en ongetwijfeld ook nog veel meer werkuren gekost, maar het resultaat is echt de moeite waard en maakt eens te meer duidelijk dat je ook met een zeer beperkte woonoppervlakte een prachtige woonst kan creëren.
Een aantal van de interieurtips voor het inrichten van een klein appartement hebben zij overigens zeer goed weten om te zetten:

  • Kleurgebruik: Wit overheerst. Hierdoor lijkt de ruimte lichter en groter, maar het wordt zeker niet saai. De uitdaging werd namelijk aangegaan om dit wit te combineren met zwart en dankzij de decoratie werd er ook nog een roze accent toegevoegd (we love it :-))
  • Visueel afgescheiden ruimte: de kleerkast zorgt ervoor dat de ruimte toch visueel opgedeeld wordt.
  • Groen in huis: gelukkig geen reusachtige plant, maar een mini-plant in een leuk potje met een mooie accentkleur zorgt ook voor het nodige groen ;-)

Wij kregen van hen een aantal foto's en zijn blij deze met jou te mogen delen.
Laat ons zeker weten wat je ervan vindt!
Wij zijn in ieder geval fan.

In dit artikel

Voor en na