Vragen over vastgoed kopen, huren of verkopen?| Aendekerk Immo

Veelgestelde vragen

Onderstaande vragen krijgen we regelmatig. Daarom beantwoorden we ze al graag voor je op onze website.
Uiteraard beantwoorden we deze en andere vragen ook graag persoonlijk. Aarzel dus zeker niet om contact met ons op te nemen.

Hoe kan ik jullie bereiken?
Heb je een vastgoedvraag? Stel ze ons gerust. Via het contactformulier, e-mail, telefoon of tijdens een bezoek aan ons kantoor:

Venlosesteenweg 56
3640 Kinrooi
Herman: +32 484 24 83 73
Claudia: +32 489 10 80 89.
E-mail: info@aendekerk-immo.be

Tijdens een plaatsbezoek
Tijdens een afspraak of plaatsbezoek kunnen we je oproep misschien niet meteen beantwoorden. Laat gerust een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Zijn jullie erkend als vastgoedmakelaar?
Ja, wij zijn alle twee erkend als vastgoedmakelaar door het BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. Herman als vastgoedmakelaar-bemiddelaar en vastgoedmakelaar-syndicus (BIV 505070), Claudia als vastgoedmakelaar-bemiddelaar (BIV 509067). Dit impliceert dat wij onderworpen zijn aan de deontologische code van het BIV, onze toezichthoudende autoriteit. Daarnaast put Claudia ook iedere dag uit haar uitgebreide ervaring als juriste.
Ik ben op zoek naar een woning. Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuw aanbod?
Spannend, die zoektocht naar een nieuwe woning. Bij ons immokantoor vind je een uitgebreid aanbod met Limburgs vastgoed. Je kan contact met ons opnemen om je noden te bespreken of je zoekcriteria doorgeven. Dan kijken wij mee uit naar het ideale pand.
Ik ben op zoek naar een woning. Kunnen jullie mij ook helpen bij de zoektocht indien ik geen passend pand op jullie website kan vinden?
We luisteren graag naar je noden. Naar welk Limbugs vastgoed ben je precies op zoek? Laat ons jouw zoekcriteria weten of neem contact met ons op om je noden te bespreken. Dankzij ons uitgebreide netwerk en onze vastgoedervaring vinden we jouw droompand misschien wel sneller dan je denkt.
Ik wil mijn woning verkopen. Hoe kunnen jullie mij helpen?
Alles begint bij de waardebepaling van je huis. Beslis je daarna om je woning via Aendekerk Immobiliën te verkopen, dan stellen wij een verkoopopdracht op. Zodra die ondertekend is stellen wij alles in het werk om je woning zo snel mogelijk verkoopklaar te maken. Dankzij professionele fotografie, een uitgekiende selectie publicatiekanalen en uiteraard het te koop-bordje in de voortuin. Tijdens het verkoopproces hebben we oog voor alle betrokken partijen, en hechten we er ontzettend veel belang aan om iedereen grondig te informeren en adviseren.
Wanneer vinden de bezichtigingen plaats?
Je hebt je woning net via ons immokantoor te koop gesteld. Betekent dat dat je moet thuisblijven voor eventuele bezichtigingen? Absoluut niet. Wij nemen die voor onze rekening. Kandidaat-kopers leggen hun afspraak steeds via ons vast. Wij proberen ons bezoek steeds in te plannen wanneer het voor hen het beste past, maar niet voor we weten wanneer het in jouw agenda past, zodat we nooit storen. Na iedere afspraak laten we je natuurlijk wel weten hoe de bezichtiging is verlopen.
Hoe verloopt een bezichtiging?
Een bezichtiging gebeurt altijd na afspraak én in het bijzijn van de makelaar. Een bewuste aanpak, om de verkoper of verhuurder maximaal te ontzorgen en de kandidaat-kopers en -huurders persoonlijk en gericht te kunnen informeren.
Ik ben geïnteresseerd in een woning. Hoe breng ik een bod uit?
Je kan je bod het best schriftelijk uitbrengen. Dat kan via e-mail of bij ons ter plaatse op kantoor. Twijfel je aan de inhoud van je bod? Wij overlopen graag met jou hoe je je bod kan formuleren.
Wat gebeurt er indien ik een bod uitgebracht heb?
Wij leggen het uitgebrachte bod voor aan de verkoper en koppelen zijn feedback terug aan de kandidaat-koper. Is de verkoper akkoord? Dan kan het snel gaan. Indien hij niet akkoord is met je bod, brengt de verkoper vaak een tegenbod uit. Wij begeleiden de onderhandelingen deskundig en met aandacht voor beide partijen bij de onderhandelingen.
Hoe verloopt de ondertekening van een onderhandse overeenkomst?
De ondertekening gebeurt doorgaans bij ons op kantoor. Omdat we het belangrijk vinden dat je weet wat er in de overeenkomst staat, overlopen we deze grondig met je. Misschien niet de meest boeiende materie, maar wél erg belangrijk.
Wat gebeurt er nadat ik de onderhandse overeenkomst ondertekend heb?
Zodra de overeenkomst ondertekend is, maken wij je dossier over aan de notaris. Die zal met jou een datum afspreken voor de ondertekening van de akte én de overhandiging van de sleutels. Heb je ondertussen nog vragen, dan blijven wij altijd beschikbaar. Voor we naar de notaris gaan, maken we ook een afspraak om de meterstanden en dergelijke op te nemen.
Kan Aendekerk Immobiliën ook helpen bij bewindvoering?
Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook kunnen helpen bij vastgoeddossiers waarvan een (van de) eigenaar(s) onder bewindvoering geplaatst is. Dankzij de juridische achtergrond van Claudia is dat geen enkel probleem. Wij helpen je, indien nodig, bij het voorbereiden van het verzoekschrift en kunnen ook je vragen daaromtrent beantwoorden.