Kloosterstraat 15, 3960 Bree

Bree - Handelshuis met woning in het centrum

In de periode 1900 - 1918 werd dit pand gebouwd op een gunstige handelslocatie in het centrum van Bree.Het pand beschikt over een ruime handelsruimte met een mooie etalage.Op het gelijkvloers bevindt zich verder ook nog een fraaie woonkamer met veel lichtinval dankzij de ruime lichtkoepel, een keuken, een bijkeuken en een toilet.Via de bijkeuken kan je naar een gezellig in te richten stadstuin met terras.Aan de achterzijde wordt dit terras afgesloten met een bij de woning horende garage.Op de verdieping van deze woning kan je via de overloop naar drie slaapkamers, alsook naar een overloop van waaruit je naar de badkamer en een achterliggende atelierruimte kan.Verder beschikt de woning ook nog over een royale zolder. ONROEREND ERFGOED Dit pand is gelegen binnen de historische stadskern van de stad Bree.Bovendien grenst het aan de linkerzijde aan het Gasthuis van het Heilig Kruis en aan de achterzijde aan het Refugiehuis van de abdij van Postel.INDELING VAN HET PANDVerdieping -1: kelder (22,75 m²)Verdieping 0: winkelruimte (60,90 m²), woonkamer (36,99 m²), keuken (20,22 m²), bijkeuken (14,49 m²) en toilet (1,14 m²)Verdieping +1: nachthal (12,84 m²), slaapkamer 1 (19,33 m²), slaapkamer 2 (20,55 m²), slaapkamer 3 (11,28 m²), overloop/berging (18,48 m²), badkamer (12,58 m²) en atelierruimte/berging (15,32 m²)Verdieping +2: zolder (51,05 m²) DETAILINFORMATIE M.B.T. DE OPPERVLAKTES Perceeloppervlakte: 303 m² Handels- en woonopp. excl. kelder, zolder en garage: 244,12 m²Handels- en woonopp. met kelder en zolder, exclusief garage: 317,92 m² DE OMGEVING Dit pand is gelegen in het centrum van Bree in de Kloosterstraat.Winkels, eetgelegenheden e.d. bevinden zich in de onmiddellijke omgeving van het pand.Een bushalte, voor het gebruik van het openbaar vervoer, bevindt zich op zo’n 40 meter van het pand.Op zo’n 250 meter van de woning bevindt zich een kleuterschool en lagere school. Ook voor secundair onderwijs kan je terecht in Bree.Binnen de gemeente zijn er talrijke ontspanningsmogelijkheden. Zo kan je overal in de buurt terecht voor een gezellige babbel met vrienden bij een hapje en/of drankje, maar ook aan een cultureel en sportief aanbod is er geen gebrek.

Bouwjaar 1900
Terras Ja