Wittersweg 19, 3940 Hechtel-Eksel

Hechtel-Eksel (Hechtel) - Prachtig landhuis met drie kamers en losstaande praktijkruimte/gastenverblijf
Deze volledig omheinde luxueuze woning te midden van een prachtig aangelegde tuin is gelegen in een mooie en rustige omgeving.
Op het gelijkvloers kan je via de inkomhal zowel naar de ruime woonkamer, als naar de volledig uitgeruste leefkeuken.
Deze landelijke keuken heeft een grote raampartij met zicht op (en toegang tot) het terras en de zuidwest gerichte tuin.
Een multifunctionele ruimte kan je bereiken vanuit de keuken, nu dienst doende als bureau, maar ook perfect als bijkeuken of berging te gebruiken.
Via de keuken krijg je ook toegang tot een sas, van waar je eveneens naar het terras kan, maar ook naar het gastentoilet en de wasplaats.
Deze wasplaats werd volledig afgewerkt en voorzien van een douche, ingebouwde kasten en een toilettafel met wasbak en kasten zodat het als een tweede badkamer dienst doet. De wasplaats/badkamer heeft een eigen aparte buitendeur en geeft verder toegang tot een trap naar de kelder.
Op de verdieping, bereikbaar via hal, bevinden zich een vestiaire, 2 ruime slaapkamers en een badkamer met ligbad, toilet en hoekmeubel.
Via een vaste trap in de bureau kan je via de overloop enerzijds naar een derde slaapkamer met ensuite kamertje (onder meer in te richten als dressing) en anderzijds naar een grote, goed geïsoleerde zolder met diverse mogelijkheden.
Het huis is volledig onderkelderd, ingedeeld in een voorraadkelder, berg- of hobbyruimtes en een ruime inpandige garage (parkeermogelijkheden tot 3 auto’s) met 2 elektrisch bedienbare poorten en een mooie mooie arduinen vloer.
Een grote troef bij deze woning is het mooie, gezellig ingerichte, losstaande bijgebouw, dat in 2012 gebouwd werd.
Dit gebouw is momenteel ingericht als een praktijk- en kantoorruimte, maar kan ook benut worden als gastenverblijf of een hobbyruimte.
Dankzij de 3 terrasdeuren met zicht op de tuin en het elektrisch te bedienen dakraam geniet je van veel lichtinval in de grote ruimte.
Heb jij groen vingers en een absolute liefhebber van tuinieren? Dan kan je je ongetwijfeld uitleven in het schitterend glashuis voor het kweken van groenten en/of bloemen.

INTERESSANTE WEETJES EN BIJZONDERHEDEN
De woning wordt verwarmd met een hoogrendementsketel op aardgas.
In de woning is er in de woonkamer, de keuken en de hal vloerverwarming aanwezig en in de overige ruimtes zijn er radiatoren voorzien.
De grote ruimte in het bijgebouw beschikt bovendien over een mooie (met afstandsbediening te bedienen) ingebouwde gashaard.
Op het dak bevinden zich bovendien 24 zonnepanelen (deels zuid en deels west georiënteerd), die nog tot en met 2031 groenestroomcertificaten aan 300 EUR opleveren.
Er is een grondwatervoorziening voorhanden.
Het pand heeft een energiescore van 203 kWh/m² jaar en de mobiscore bedraagt 5,2.

INDELING VAN DE WONING*
Verdieping -1: voorraadkelder (11,09 m²), kelderruimte 1 (22,58 m²), kelderruimte 2 (45,09 m²) en kelderruimte 3 (7,49 m²)
Verdiepinig -0,5: garage (55,88 m²)
Verdieping 0: inkomhal (7,48 m²), woonkamer (37,48 m²), leefkeuken (28,64 m²), bureau (8,25 m²), sas (3,26 m²), gastentoilet (1,37 m²) en wasplaats/badkamer (11,09 m²) Verdieping +0,5: nachthal (8,18 m²), slaapkamer 1 (26,29 m²), badkamer (9,03 m²) en slaapkamer 2 (13,03 m²)
Verdieping +1: overloop, slaapkamer met ensuite kamer en zolder

INDELING VAN DE BIJGEBOUWEN
Verdieping 0: wachtruimte met gastentoilet, praktijkruimte en berging

OPPERVLAKTES SAMENGEVAT*
Woonoppervlakte excl. kelder & zolder: 184,35 m²
Woonoppervlakte incl. kelder & zolder: 387,33 m²
Oppervlakte bijgebouw: 26,45 m²
Totale oppervlakte: 413,78 m²

Dit pand is gelegen te Hechtel in een groene omgeving.
Het heeft een rustige, doch gemakkelijk bereikbare ligging met optimale toegangswegen richting Bree en Leopoldsburg enerzijds en Lommel en Houthalen (Noord Zuid Verbinding) anderzijds.
De autosnelwegen E313 en E314 bevinden zich beiden op minder dan 20 km van de woning.
De Nederlandse grens bevindt zich eveneens op zo'n 14 minuten rijden van het pand.
Kleuteronderwijs en lager onderwijs wordt op zo'n 1,5 km van de woning aangeboden.
Voor opvang voor baby's en peuters en buitenschoolse opvang kan je binnen een straal van 1 km op verschillende plaatsen terecht.
Op zoek naar rust en natuur? Dan kan je zeker terecht in het prachtige natuurgebied Bosland.
Hou je meer van sporten of van workshops? Ook dan kan je binnen de gemeente zeker je gading gevonden in het ruime vrijetijdsaanbod.

Bouwjaar 1992
Terras Ja
Tuin Ja
Parking Ja

Energiebron Gas
EPC label C
Vergunning ja
Bestemming Woongebied met landelijk karakter.
Verkaveling ja

Wittersweg 19, 3940 Hechtel-Eksel

INTERESSANTE WEETJES EN BIJZONDERHEDEN
De woning wordt verwarmd met een hoogrendementsketel op aardgas.
Er is een grondwatervoorziening voorhanden.

INDELING VAN DE WONING*
Verdiepinig -0,5: garage (55,88 m²)
Verdieping +1: overloop, slaapkamer met ensuite kamer en zolder

INDELING VAN DE BIJGEBOUWEN
Verdieping 0: wachtruimte met gastentoilet, praktijkruimte en berging

OPPERVLAKTES SAMENGEVAT*
Woonoppervlakte excl. kelder & zolder: 184,35 m²
Woonoppervlakte incl. kelder & zolder: 387,33 m²
Oppervlakte bijgebouw: 26,45 m²
Totale oppervlakte: 413,78 m²

Dit pand is gelegen te Hechtel in een groene omgeving.

Bouwjaar 1992
Terras Ja
Tuin Ja
Parking Ja

Energiebron Gas
EPC label C
Vergunning ja
Bestemming Woongebied met landelijk karakter.
Verkaveling ja