Wonen in een kasteelpark

Vraagprijs: € 150 000 Kinrooi Kasteelstraat 21
Zin om de handen uit de mouwen te steken en vervolgens op een unieke locatie te wonen?
Bekijk dan zeker deze te renoveren beschermde woning in het kasteelpark rond het kasteel Borgitter in Kinrooi in de onmiddellijke nabijheid van het Nederlandse Neeritter!

Deze woning maakt deel uit van het neerhof, bestaande uit de voormalige hoevegebouwen met centraal een poortgebouw, van waaruit je een prachtig zicht hebt op het classicistisch kasteel Borgitter met oudere hoektoren in Maasstijl.
De hoevegebouwen, en dus ook deze woning, werden vermoedelijk samen met het kasteel in de eerste helft van de 17e eeuw gebouwd.

De woning dient volledig gerenoveerd te worden.
Momenteel kan je op het gelijkvloers via de gang naar de eetkamer, woonkamer, keuken en twee slaapkamers. Verdere kan je zowel via de poort als via de eetkamer naar de garage.
In de garage bevinden zich nog een berging en een toilet.
Verder kan je van hieruit ook naar de bovenverdieping, die momenteel louter zolder is.
Verder kan je via de garage naar het achter de woning gelegen ... private tuintje.

OPMERKING
Voor de hoevegebouwen werd in het verleden een stedenbouwkundige overtreding vastgesteld. Voor deze woning werd nog geen regularisatieaanvraag opgestart. Momenteel wordt het dossier voorbereid met het oog op de procedure om de toestand in orde te brengen.

EXTRA INFORMATIE
Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Meer informatie kan je vinden op de volgende website: https://www.vlaanderen.be/een-woning-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen-vanaf-2023.


Lees meer Verberg