Dé vastgoedblog vol nuttige informatie | Aendekerk Immo

Op deze pagina houden we je graag
op de hoogte van interessante immoweetjes.

meerwaardebelasting-bij-de-verkoop-van-een-onroerend-goed

Meerwaardebelasting bij de verkoop van een onroerend goed

Onlangs heeft een verkoper van een appartement ons gevraagd of hij al dan niet belasting op de meerwaarde dient te betalen bij de verkoop van zijn appartement. Wil ook jij een pand verkopen en vraag je je af of je belast zal worden op de gerealiseerde meerwaarde? In dit artikel verneem je voor een aantal situaties wanneer de meerwaardebelasting van toepassing is.

testimonial-van-een-koper-en-een-verkoper

Testimonial van een koper en een verkoper

Via de aanbeveling van iemand anders kwam Josiane samen met haar familie bij ons terecht om hun woning te verkopen. En deze woning werd door Davina en Joaquim gekocht. Dat wij als makelaar zowel de verkoper als de koper kunnen helpen, blijkt uit de feedback die wij van hen kregen en jij hier kan lezen.

wanneer-heb-je-een-bodemattest-nodig

Wanneer heb je een bodemattest nodig?

Een bodemattest informeert je over de bodemkwaliteit van de grond. Lees hier wanneer je een bodemattest nodig hebt, wie het bijbrengt en hoelang het geldig blijft.

wat-is-een-bodemattest

Wat is een bodemattest?

Je hebt ongetwijfeld wel al eens gehoord van een bodemattest. Wat een bodemattest is en wat het doel ervan is, verneem je hier.

studio-te-leuven-omgetoverd-tot-studentenwoonst

Studio te Leuven omgetoverd tot hedendaagse studentenwoonst

Het nieuwe schooljaar is alweer zo’n twee weken bezig, maar vele studenten zijn nog even aan het aftellen naar de effectieve start van dit nieuwe academiejaar. Studeer jij ook of ben je toevallig ouder van een student? In dat geval ben je misschien wel druk bezig met het (opnieuw) inrichten van je studentenkamer en kan je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting. Wij nemen je dan ook graag even mee naar een studio van zo’n 30 m² in Leuven die wij een tijdje geleden verkocht hebben en die door de nieuwe eigenaars weer helemaal gerenoveerd en omgevormd werd tot een hedendaags studentenpaleis.

testimonial-nicole

Testimonial Nicole

Nicole leerde ons kennen bij de bezichtiging van haar nieuw droompand. Daaropvolgend besloot zij ook met ons samen te werken voor de verkoop van haar appartement. Hoe zij alles ervaren heeft, lees je hier.

vacature

Word jij onze collega?

Aendekerk Immo wordt groter. Kom jij in ons team?

wie-zorgt-voor-energieprestatiecertificaat-en-hoelang-geldig

Wie zorgt voor het energieprestatiecertificaat (EPC) en hoelang blijft het geldig?

Wellicht heb je wel al gehoord dat je bij verkoop of verhuur van een woning of appartement een energieprestatiecertificaat (EPC) nodig hebt. In dit artikel lees je meer over wie het EPC aanvraagt en hoelang zo’n EPC geldig blijft. Eveneens verneem je dat het EPC bij de verkoop van eigenaar wisselt zodat het eventueel hergebruikt kan worden.

wanneer-energieprestatiecertificaat-nodig

Wanneeer heb ik een energieprestatiecertificaat (EPC) nodig?

Wil je je woning verhuren of verkopen? In dat geval heb je bijna steeds een energieprestatiecertificaat (EPC) nodig. In dit artikel verneem je in welke gevallen het EPC nodig is en welke de uitzonderingen hierop zijn. Eveneens lees je hier vanaf wanneer je een EPC nodig hebt.

wat-is-energieprestatiecertificaat

Wat is een energieprestatiecertificaat (EPC)?

Wil je een gezinswoning of appartement verkopen of verhuren? Of ben je van plan om te kopen of te huren? In dat geval krijg je te maken met een energieprestatiecertificaat, afgekort EPC. Hier lees je wat een EPC is.

tips-om-je-woning-te-verkopen-in-zomer

Tips om je woning in de zomer te verkopen

De zomer is aangebroken! Heerlijk toch? Jij hebt je woning deze zomer te koop staan? Wij bezorgen je graag een aantal tips om je woning ook tijdens de zomermaanden perfect te presenteren.

testimonial-matty-en-ingrid

Testimonial Matty & Ingrid

Matty en Ingrid vonden een nieuw droompand voor hun verdere toekomst samen, maar moesten hun woning nog verkopen. Hiervoor deden zij beroep op ons kantoor. Hoe zij de samenwerking met ons kantoor ervaren hebben, lees je hier.

kijkvenster

Kijkvenster in Houthalen

Ons actueel vastgoedaanbod ontdek je de komende maanden ook in ons kijkvenster te Houthalen

registratierechten

Nieuwe regeling registratierechten

In een vorig artikel heb je al kunnen lezen dat de nieuwe regeling inzake de registratierechten weldra van toepassing zal zijn. Ook werd de nieuwe regeling kort samengevat. In dit artikel bespreken we de nieuwe regeling wat gedetailleerder met een paar voorbeelden erbij.

registratierechten-naar-7

Registratierechten naar 7%

In België betaal je voor de aankoop van een woning, appartement of een bouwgrond een koopbelasting. Vanaf 1 juni 2018 zal er een nieuwe regeling gelden. Wie wel en wie niet onder deze nieuwe regeling valt, lees je hier.

testimonial-franck-en-vivian

Testimonial Franck en Vivian

Franck en Vivian verkochten hun woning via ons kantoor. Hoe zij ons leerden kennen en wat zij van de kennismaking en samenwerking vonden, lees je hier.

afkortingen-in-zoekertjes-voorbeeld

Afkortingen in zoekertjes: een voorbeeld

Wil je een woning of appartement kopen? Dan zal je bij de zoektocht naar je toekomstig pand ook advertenties bekijken. Vaak tref je in de advertenties meerdere afkortingen aan. Als je niet dagelijks bezig bent met het kopen of verkopen van vastgoed vraag je je wellicht af wat deze afkortingen allemaal betekenen. Met een voorbeeld willen wij je alvast op weg helpen.

informatieverplichting

Afkortingen in zoekertjes: de ultieme checklist

Ben jij op zoek naar een droompand om te kopen of te huren? Dan heb je bij het bekijken van advertenties ongetwijfeld al heel wat afkortingen gezien. Misschien heb je je wel al eens afgevraagd wat die afkortingen allemaal betekenen.